Решение срещу
главови въшки и гниди

БЪРЗО ДЕЙСТВИЕ ~ 10 мин.

ВЪШКИТЕ

Какво представляват въшките?

Въшките са малки насекоми - паразити - без крила, които живеят върху човешкия скалп и се хранят с кръв, която извличат директно чрез ухапване. Те не са опасни, не пренасят болести и не са знак за лоша лична хигиена. Въшките не се появяват сезонно, но се срещат през цялата година, навсякъде по света. Ухапването им предизвиква дразнене и сърбеж на скалпа.

Как се предават въшките?

Въшките са силно заразни и могат да се разпространяват много бързо от човек на човек, особено в училищата, в спортните зали, на местата, където има групи от деца в близък контакт. Те се разпространяват главно чрез контакт от главата на главата, когато се обменят шалове, шапки, четки, гребени от човек на човек. Имайте предвид, че домашните любимци не могат да имат въшки, така че те не са източник на зараза с тези паразити.

Жизнен цикъл на на въшката

Животът на една въшка е около 35 дни. През това време въшките се размножават и създават голямо семейство, което продължава жизнения цикъл. Женските въшки могат да снесат между 50 и 150 яйца в живота си, преминаващи през три етапа на развитие: яйце (гнида), ларва или нимфа и възрастна въшка. Въшките снасят яйцата си в основата на косата, обикновено зад ушите и в областта на шията. Там температурата е идеална за поддържане на топлина, докато яйцата се излюпят за 7-10 дни. Периодът на развитие на въшката от яйце до възрастен индивид е приблизително 10 дена.

Наличието на въшки дали
е знак за лоша хигиена?

Главовите въшки не са опасни, те не предават болести и не са знак за лоша лична хигиена. За тях няма значение дали косата е чиста или мръсна.

Откриване на въшки

Главовите въшки са трудни за откриване, тъй като те могат да се движат с по 30 см за по-малко от минута. Ларвите и яйцата са по-забележими, тъй като са прикрепени близо до основата на косата, но понякога могат да бъдат объркани с пърхот, пясък или остатъци от продукти за оформяне на косата. Ето защо се препоръчва редовно да проверявате косата на вашите деца, особено през учебния сезон, като следвате тези три стъпки:

 1. Проверете основата на шията и зоната зад ушите, местата, където въшките се крият най-често;
 2. Разделете косата на две и притиснете всяка част с щипка за коса.
 3. Като започнете постепенно от основата на шията, допълнително разделете на кичури с ширина от 4 см и ги срешете със специален гребен от корен до връх. Избършете гребена с кърпа и повторете операцията, докато проверите цялата коса.

Ако сте открили ларви или въшки, действайте незабавно, като използвате продукт, специфичен за този проблем, с кратко и ефективно време на действие, като PADSTOP (ПАДСТОП).

Logo Padstop

Отстраняването на въшки може да се окаже трудно и разочароващо, но проблемът трябва да се третира, за да се гарантира, че техният жизнен цикъл е спрян. Спешното третиране може да доведе до отстраняване на въшките и гнидите.

ПАДСТОП съдържа 100% диметикон, който бързо елиминира проблема с въшките.

Отстраняването на главовите въшки сега е по-лесно от всякога.

В опаковката е включен гребен + шапка за коса

Унищожава въшките и гнидите по главата.

Безопасен за деца, възрастни, бременни и кърмещи жени.

Не съдържа инсектициди.

Лесен за приложение и кратко време за третиране (10+ мин.).

Състав:

100%
диметикон

КАК ДЕЙСТВА?

ДЕЙСТВИЕ

Диметикон спира активния стадий на развитие на въшката и нейните яйца, т.нар. гниди. Бързо отстранява въшките - след около минимум 10 минути от приложението, въшките и гнидите се задушават и изсъхват.

След употреба на продукти, съдържащи диметикон, не се наблюдава възвръщане на жизнените функции на паразита.

Допълнително, диметикон редуцира адхезията на гнидите, улеснявайки тяхното отстраняване с гребен за въшки.

Действието на диметикон е напълно механично, поради което въшките и гнидите не могат да станат резистентни към него. Благодарение на това медицинското изделие PADSTOP може да се прилага всеки път щом се появят въшки.

УКАЗАНИЯ ЗА ПРИЛОЖЕНИЕ

 • Разделете косата на четири части, от челото до шията и от едното ухо до другото. Нанесете ПАДСТОП върху суха коса и втрийте лосиона, докато цялата коса и скалпа не се омокрят добре. В зависимост от дължината на косата, коригирайте необходимото количество лосион. За да се улесни дозирането, на гърба на флакона ПАДСТОП има поставена скала в милилитри.

  Решението трябва да се приложи в същия ден, в който са открити въшките и на всички лица, които са засегнати от въшки, за да се избегне повторното изхвърляне на яйца.

  Уверете се, че по време на употреба, лосионът не влиза в контакт с очите.

 • След като лосионът е нанесен, покрийт косата с найлоновата шапка за коса, включена в комплекта. Оставете лосиона с диметикон да подейства в продължение на 10-60 минути (в зависимост от дължината на косата и дебелината на косъма).

 • След това срешете косата си много добре от корен до връх с гребена, включен в опаковката, за да отстраните мъртвите въшки и гниди. Измийте косата два пъти с обичайния ежедневен шампоан, който ползвате.

 • През следващите 10 дни внимателно проверявайте дали имате въшки и гниди по главата. Това може да се случи, ако невнимателно сте сресали косата, тъй като въшките снасят яйца няколко пъти на ден и излюпването им става след около 7 дни. Ако паразитите се появат отново, повторете горните стъпки.

Обеззаразяване на средата

Щателно измийте бельото, дрехите, завивките и кърпите при температура не по-ниска от 60°С.

За дезинфекция на предметите, които не могат да се изперат в пералня или миялна машина, поставете ги в найлонова торбичка поне 3 седмици да стоят затворени на стайна температура или във фризера за 24 часа при температура -15°С до -18 °С.

Продуктите за коса (гребени, четки) трябва да се потопят в гореща вода с температура 60°С за минимум 10 мин. След употреба найлоновата шапка за коса, обработена с лосиона да се изхвърли навън в кофата за боклук.

Старателно почистете с прахосмукачка/изтупайте килимите, мебелите, пода. Веднага след като почистите, отстранете торбичката от прахосмукачката и я изхвърлете навън в боклука.

РЕКЛАМА

КУПИ ОНЛАЙН